TrustedShops tot €2500 kopersbescherming
Experts in baby en kindverzorging
Altijd in de aanbieding
Menu
0
05Feb2020
Welke Pampers zijn het beste?

Welke Pampers zijn het beste?

Door: Lotte van BabydrogistReacties: 0

Beste Mama & Papa,

Voordat ik jullie volgooi met allemaal informatie over alle soorten luiers van Pampers wil ik jullie eerst even het verhaal van het merk Pampers zelf vertellen, daarna kun je stap voor stap lezen wat de meest gestelde vragen zijn en natuurlijk ons advies hiervoor =)

Pampers

Pampers is uitgevonden door Opa Victor Mills, geboren in 1897 en uiteindelijk 100 jaar werd! Victor Mills was een Amerikaanse scheikundige die terwijl hij voor Procter & Gamble Co. werkte, een revolutie veroorzaakte in de kinderverzorging met de uitvinding van de wegwerpluier.
Hoewel sommige mensen meenden dat vader alles het beste weet, was Vic Mills van mening dat grootvaders nog meer weten. Deze man zocht een eenvoudigere manier om zijn kleinzoon een luier om te doen.
In de jaren vijftig begon hij aan dit product te werken. Hj gebruikte zijn kleinkinderen als proefkonijnen. Het resultaat - Pampers was geboren

Waar zijn de Pampers in de aanbieding?

Een vraag die elke ouder zich wel stelt.. Pampers zijn over het algemeen elke maand ergens in de aanbieding, ik met een pasgeboren kindje vond het altijd een heel gedoe om de beste aanbieding te vinden. Heel veel rondvragen bij familie en vrienden en telkens met een rekenmachine de luierprijs uitrekenen, en geloof me als mamma met een kleine die heel veel aandacht wilt is dit het laatste wat je wilt. Hierdoor hebben wij besloten om bij Babydrogist.nl onze Pampers altijd in de aanbieding te gooien. Zo betaal je nooit teveel voor je Pampers en bespaar je kostbare tijd met het zoeken van de beste aanbiedingen zodat je meer tijd over kunt houden voor je kleine!
Zie hier onze aanbiedingen van Pampers met kortingen tot wel 60%

Welke Pampers gebruik je voor je Newborn baby?

Pampers New Baby zijn luiers voor pasgeboren baby’s. Bij kleine baby’tjes die uitsluitend borstvoeding krijgen, is dunne poep geen uitzondering. Het voordeel van deze luier is dat hij extra absorberend is, waardoor de dunne poep beter opgenomen wordt.
Daarnaast hebben de luiers een kleine uitsparing onder het naveltje. Wel zo vriendelijk voor het navelstompje, zodat in de eerste dagen na de geboorte het goed kan drogen.
Zie hier onze aanbiedingen van Pampers New Baby voor pasgeboren baby's met kortingen tot wel 60%

Pampers Premium Protection luiers voor pasgeboren baby's?

Welke luiers moet je nou gebruiken voor je pasgeboren baby. Pampers Premium Protection Luiers hebben het zachtste comfort en de beste huidbescherming van Pampers. De Pampers Premium Protection luiers zijn de nr.1 keuze van de Nederlandse kraamafdelingen (op basis van de verdeling van Pampers Premium Protection luiers maat 1 & 2 in Nederlandse kraamafdelingen jan-dec 2018) Het is de zachtste en meest comfortabele luier van Pampers, en heeft bovendien een nog zachtere absorberende bovenlaag met een hartvormige gaatjesstructuur die niet alleen vocht, maar ook zachte ontlasting weghoudt van je baby's huid.
De meeste mamma's en pappa's gaan voor de Premium Protection luiers van Pampers omdat ze dit al meekrijgen vanuit de kraamafdelingen.
Zie hier onze aanbiedingen van Pampers Premium Protection voor pasgeboren baby's met kortingen tot wel 60%

Hoe moet je Pampers omdoen?

Elke nieuwe pappa & mamma moeten even inkomen. Of met tips van je eigen moeder & vader of van vrienden of van internet. Ik heb het zelf uitgezocht en de beste tactieken voor je op een rijtje gezet hoe je het best de Pampers van je baby kunt verschonen.
Let op we gaan het stap voor stap doen zodat het heel overzichtelijk is.

Stap 1: Voorbereiden van luier verschonen

Een goed begin is het halve werk, ook als je jouw baby van een schone luier voorziet. Als voorbereiding op het verschonen van je baby is het handig om de volgende spullen binnen handbereik klaar te leggen:

✓ Aankleedkussen: Hier ligt je baby lekker zacht op, en als er een ongelukje gebeurt, gooi je de aankleedkussenhoes gewoon in de was.
✓ Schone luier(s): Meestal is 1 Pampers voldoende, maar zeker de eerste keren is het geen gek idee om meerdere luiers paraat te houden. Het kan namelijk weleens misgaan.
 Billendoekjes: Deze natte doekjes vegen de billetjes van je kleine eenvoudig schoon en laten een lekkere babygeur achter op zijn huidje.
 Babyzalf: Dit verzorgt, verzacht en beschermt het tere huidje van de babybilletjes.
✓ 
Schone babykleertjes: Nogmaals: er gebeurt weleens een ongelukje, dus je kan maar beter overal op voorbereid zijn!

Bovenstaande spullen zijn niet alleen onmisbaar voor het verschonen van je baby, maar ook op de babyuitzet en in je luiertas. Zo ben je altijd en overal voorbereid op een vieze luier. LETOP: loop of draai nooit zomaar weg bij een commode als je baby op het aankleedkussen ligt. Ook al kan je kleine de eerste weken nog niet draaien of rollen, je weet nooit of hij er bij een onverwachtste beweging toch af kan glijden. Moet je iets pakken of wil je je even omdraaien? Hou je hand dan op je baby zodat hij niet weg kan glijden.

Stap 2: De schade bekijken

Ligt alles klaar? Dan kan je aan de slag met het echte werk. Leg je baby op zijn rug op het aankleedkussen en trek zijn broekje uit. Spiek even aan de onderkant bij de romper om de schade te bekijken. Ziet alles er goed uit? Maak het rompertje dan aan de onderkant los en schuif het omhoog, zodat je baby hier niet met zijn billen op ligt. Zo voorkom je dat er per ongeluk poep op de romper belandt. Het is handig om de sokjes van je baby uit te trekken. Mocht je kleine een feestje in zijn broek hebben, dan komen de sokjes niet in de vieze luier terecht. Zeker wanneer je baby straks meer gaat bewegen en zijn eigen voetjes ontdekt, wil je deze stap niet te vergeten! Ontdek je tijdens het spieken een explosieluier? Trek het rompertje dan over de schouders van je kleine naar beneden. Veel rompers hebben een envelop-vormige neklijn, waardoor het hoofdgat over het hele lijfje van je baby past. Hiermee voorkom je dat de poep langs zijn hoofd moet en dat je baby helemaal onder komt te zitten.

Stap 3: afvegen

Nu je zeker weet of je te maken hebt met een plas- of poepluier, kan je beginnen met het schoonmaken van je baby’s onderkantje.

Plasluier verschonen
Maak de luier los en vouw hem dubbel onder de billen van je baby. Zorg er hierbij voor dat je kindje op de schone buitenkant van de luier ligt. Je kan voor de zekerheid al een schone luier onder de billetjes van je baby schuiven. Mocht er een ongelukje gebeuren, dan is het in de schone luier. Neem vervolgens een billendoekje en maak de voorkant schoon. Bij een plasluier heb je aan één billendoekje meestal genoeg.

Poepluier verschonen
Maak de luier los en probeer met de binnenkant van de luier al zoveel mogelijk poep af te vegen. Vouw hem vervolgens dubbel onder de billen van je baby, waarbij je baby op de schone buitenkant van je luier ligt. Pak de billendoekjes erbij en gebruik er zoveel je nodig hebt om alles goed schoon te maken. Bij meisjes moet je ook tussen de schaamlipjes schoonmaken en bij jongetjes ook het piemeltje en onder het balzakje. Controleer ook de liezen, want hier blijft ook weleens wat viezigheid achter.

Extra tips voor afvegen
Veeg altijd van voor naar achteren af. Zo voorkom je namelijk dat er ontlasting of poepbacteriën bij de vagina of piemel terecht komen. Gebruik voor elke veeg een schoon (stukje van het) billendoekje. Leg bij jongetjes een doekje over de piemel, zo wordt je niet verrast door een planfontein =)

Pseudo-menstruatie en uraten
Bij meisjes kan er, zeker de eerste 3 dagen na de geboorte, wat bloed in de luier zitten. Dit wordt ook wel pseudo-menstruatie genoemd en is heel normaal. In je baarmoeder heeft je kindje zwangerschapshormonen binnengekregen, waardoor zij een soort nep-menstruatie kan hebben. Bij zowel jongens als meisjes kunnen er de eerste dagen na de geboorte ook wat roze/rode korrels in de luier zitten, ook wel uraten genoemd. Dit komt doordat je kindje in het begin nog niet voldoende drinkt om al zijn afvalstoffen kwijt te raken. Zodra je kleine genoeg drinkt, verdwijnen de uraten vanzelf.

Stap 4: babyzalf of billenzalf

Nadat de billetjes van je baby helemaal schoon en droog zijn, kan je er wat babyzalf of billenzalf op sp smeren. De eerste dagen na de geboorte is de ontlasting (meconium) van je baby nog erg plakkerig en taai. De crème heeft een beschermende en herstellende werking voor de billetjes en zorgt er dus voor dat het tere huidje van je baby minder snel irriteert. Ook wanneer je baby rode billetjes of luieruitslag heeft, zorgt een laagje bollenzalf voor een snellere genezing van zijn babyhuidje.

Stap 5: de schone luier

Als de billetjes ingesmeerd en wel zijn, mag de schone luier aan. Vouw de luier goed uit en leg hem op zo’n manier onder de billen van je baby dat de luier aan de achterkant net iets hoger zit dan de navel. Breng de luier vervolgens tussen de benen door aan de voorkant omhoog en maak hem vast met de plakstrips. Controleer of het gegolfde randje van de luier dat langs de benen loopt goed aan de buitenkant zit. Dan sluit de luier namelijk beter aan en heb je minder kans op lekkage. Controleer ook of de luier niet te strak zit door een vinger tussen de tailleband en het buikje van je baby te steken. Zie je bij een volgende keer rode lijnen op de beentjes van je baby, doe de luiers dan wat losser.

Stap 6: aankleden

Nadat alles op zijn plek zit, kan het rompertje weer omlaag. Maak de drukkers vast en trek je baby zijn broek en sokjes weer aan. De vieze luier en gebruikte doekjes kan je in een speciaal luierzakje of direct in de luieremmer doen.

Welke soorten Pampers heb je?

In Nederland zijn er vijf soorten Pampers te koop, waarbij sommige weer onderverdeeld zijn in één of meerdere varianten. In totaal kan je wel uit tien soorten kiezen. Daarnaast zijn er verschillende formaten verpakkingen. Wat zijn de verschillen tussen soorten en hoe kan je ze het goedkoopst aanschaffen? Wij nemen je mee in de mogelijkheden van ‘Pamperland’.

Pampers New Baby

Pampers New Baby zijn luiers voor pasgeboren baby’s. Bij kleine baby’tjes die uitsluitend borstvoeding krijgen, is dunne poep geen uitzondering. Het voordeel van deze luier is dat hij extra absorberend is, waardoor de dunne poep beter opgenomen wordt. Daarnaast hebben de luiers een kleine uitsparing onder het naveltje. Wel zo vriendelijk voor het navelstompje, zodat in de eerste dagen na de geboorte het goed kan drogen.
Zie hier onze aanbiedingen van Pampers New Baby voor pasgeboren baby's met kortingen tot wel 60%

New Baby Sensitive

New Baby luiers hebben ook een ‘sensitive’ variant. Deze zijn extra geschikt als je pasgeboren baby een erg gevoelig huidje heeft, last heeft van eczeem rond de plek waar de luier aansluit of luieruitslag heeft. De luier bevat meer huidverzorgende bestanddelen en is zachter dan de normale New Baby-luier.
Zie hier onze aanbiedingen van Pampers New Baby Sensitive voor pasgeboren baby's met kortingen tot wel 60%

Pampers Baby Dry

Pampers Baby Dry houden je kleintje het droogst van alle luiers. Het absorberende stuk van de luier is opgedeeld in drie banen van microparels, waar het vocht zich over verdeelt. Bovendien wordt de luier door het verdeelde vocht minder zwaar. Daarnaast zitten in het waterdichte materiaal aan de buitenkant kleine poriën, waardoor de damp die voortkomt uit het vocht niet in de luier blijft hangen. Pampers heeft geprobeerd om de stof van de Baby Dry luiers te laten aanvoelen als katoen, zonder dat er katoen in verwerkt is. Qua gevoel komt de Baby Dry-luier het meest in de buurt van een katoenen wasbare luier.
Zie hier onze aanbiedingen van Pampers Baby Dry luiers met kortingen tot wel 60%

Baby Dry Pants

De Baby Dry Pants is de luierbroekjesvariant, de enige luierbroekjes in het assortiment van Pampers. Luierbroekjes zijn luiers zonder plakstrip,maar met elastiek. Je trekt het aan als een onderbroekje. Ze zijn ideaal voor iets oudere baby’s die al wat beweeglijker zijn en moeilijk stil blijven liggen op het aankleedkussen. Ook als je kindje zindelijk wordt, zijn ze erg handig. Tot 2016 heetten deze luiers Easy Up. Dus mocht je vóór 2016 de Easy Up gebruikt hebben en er bij je volgende baby weer naar op zoek gaan, dan weet je dat je de Baby Dry Pants moet hebben.
Zie hier onze aanbiedingen van Pampers Baby Dry Pants luierbroekjes met kortingen tot wel 60%

Pampers Premium Protection

Premium Protection is het paradepaardje van Pampers. Ze geven, naar eigen zeggen, de beste bescherming aan babybilletjes vanwege de zachtheid en de urine-indicator. Die indicator loopt als een gele strip over de onderzijde van de luier. Als de strip blauw kleurt, weet je dat je kleine een natte luier heeft die verschoond moet worden. Hierdoor hoef je dus nooit onnodig de luier open te maken en ben je ook nooit te laat met verschonen.
Zie hier onze aanbiedingen van Pampers Premium Protection luiers met kortingen tot wel 60%

Pampers Premium Protection Pants

Pampers Premium Protection Pants zijn eenvoudig aan te trekken en door de zachte materialen zacht voor de huid. De broekjes hebben een zachte rekbare tailleband, zodat ze makkelijk en in één beweging aan te trekken zijn. De luierbroekjes laten lucht circuleren binnen het broekje voor een droge huid die kan ademen en houden vocht vast om je baby tot 12 uur lang droog te houden.
Zie hier onze aanbiedingen van Pampers Premium Protection luierbroekjes met kortingen tot wel 60%

Pampers Sleep & Play

De Sleep & Play-luiers zijn de jongste in het Pampers assortiment. In 2017 verving Sleep & Play de Simply Dry. Sleep & Play zijn de goedkoopste luiers die het merk heeft en worden gezien als de budget-variant. Je hebt dan wel de kwaliteit van Pampers, maar niet de drie absorberende banen of het katoengevoel van de Baby Dry. Ter vergelijking: voor een pak van 34 stuks Baby Dry maat 3 betaal je (2017) €10, terwijl je voor hetzelfde geld 50 stuks Sleep & Play maat 3 koopt.
Zie hier onze aanbiedingen van Pampers Sleep & Play luiers met kortingen tot wel 60%

Pampers Active Fit

Pampers Active Fit zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt voor baby’s die al flink aan het kruipen of lopen zijn. De luier gaat minder hangen tussen de beentjes dan de andere luiers en zit dus minder in de weg als je kleine de wereld verkent. Bovendien sluit de pasvorm van de Active Fit-luiers precies aan op de billen, rug en beentjes van je kindje. Een explosieluier-ongelukje wordt hiermee voorkomen.
Zie hier onze aanbiedingen van Pampers Active Fit luiers met kortingen tot wel 60%

Pampers Pure Protection

Pampers Pure Protection is de nieuwste pampervariant van hét luiermerk dat al sinds de jaren 50 bestaat. Pampers speelt hiermee goed in op de groeiende vraag in de markt naar pure producten. Zonder chemische toevoegingen. Zo veel mogelijk gemaakt van duurzame, plantaardige materialen. En net zo zacht voor het tere babyhuidje als het allerzachtste katoen. Pampers Pure Protection is voor de gevoeligste kindjes.
Zie hier onze aanbiedingen van Pampers Pure Protection luiers met kortingen tot wel 60%

Pampers Pure Protection Pants

De Pampers Pure Protection Pants zijn de ideale luierbroekjes voor de jonge ontdekkingsreizigers. Want als je kunt kruipen of al voorzichtig de eerste stapjes zet, dan zit je niet te wachten op een luier of luierbroekje die jouw bewegingen niet snapt. Deze Pampers begrijpen dat heel goed en laten je heerlijk vrij bewegen. Bang zijn voor lekkage hoeft niet, want de elastische tailleband en het elastiek bij de beentjes zorgen ervoor dat dit je niet overkomt. Je blijft lang droog, omdat het vocht snel wordt opgenomen door absorberende kern. Dankzij de handige urine-indicator weet papa of mama precies wanneer ze je moeten verschonen. De Pampers Pure Protection Pants zorgen goed voor je tere huidje, omdat ze geen lotion bevatten en ook geen allergenen die op de EU-lijst staan.
Zie hier onze aanbiedingen van Pampers Pure Protection luierbroekjes met kortingen tot wel 60%

Pampers Splashers Zwemluiers

Pampers Splashers zijn wegwerpbare zwemluiers die ontworpen zijn voor waterpret bij het zwembad, strand, waterpark en andere waterpret. Met de Splashers aan kan jouw kindje heerlijk spetteren in het water. In tegenstelling tot gewone luiers, zwellen Pampers Splashers niet op in water. De luiers bieden je kindje een comfortabele pasvorm of ze nu nat zijn of droog. De dubbele beschermrandjes sluiten goed aan rond de beentjes van je baby voor een optimale bescherming!
Zie hier onze aanbiedingen van Pampers Splashers zwemluiers met kortingen tot wel 60%

Welke luiers zijn het best geschikt voor jouw baby?

Wanneer kies je voor de + maten?

Er zijn + maten beschikbaar voor de volgende varianten:
- Pampers Baby Dry luiers / luierbroekjes (Pants)
- Pampers Premium Protection luiers
- Pampers Active Fit luiers

Deze + maten van Pampers zijn handig als je baby grotere plasjes doet, of voor de nacht, daarom hebben de + maten ook een speling van 1kg in de gewichtsklasse.
Deze luiers bieden dezelfde luiermaat, maar met meer vermogen om vocht op te nemen.

Wanneer kies je voor luierbroekjes?

Er zijn luierbroekjes beschikbaar voor de volgende varianten:
- Pampers Baby Dry Pants
- Pampers Premium Protection Pants
- Pampers Premium Protection Active Fit Pants

Wil je baby niet meer stil liggen, schopt hij of kruipt hij weg tijdens het verschonen? Dan is het tijd voor luierbroekjes!
Ze zijn beschikbaar vanaf maat 3.
Oei, ik Groei! beveelt het gebruik van luierbroekjes aan vanaf 8 maanden voor een betere fysieke en mentale ontwikkeling.

Pampers Quickcard

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.